Kleutersportdag

Slideshow

Deze sportdag is bestemd voor kleuters vanaf de eerste kleuterklas en is een halve dagactiviteit. (Kleutersportdag als volledige dagactiviteit enkel op aanvraag).

Tijdens de kleutersportdag bouwen we de sporthal om tot een groots en uitdagend speelparadijs waar de kleuters tal van motorische basisvaardigheden ontwikkelen. De materiële omgeving is hierbij een essentiële prikkel voor de kleuter om allerlei vaardigheden en bewegingen uit te lokken.

Activiteiten: 

Afhankelijk van de beschikbare tijd en de plaatselijk sportinfrastructuur doorlopen de kleuters 8 tot 10 speelhoeken:

mobielen voor kleuters, springkastelen, klim- en klauterparcours, bouwen en puzzelen, overbrengspelen, evenwichtsmateriaal,...

Formule: 

De opstelling van het materiaal en de organisatie van de sportdag liggen in de handen van Sportis. De begeleiding van de activiteiten gebeurt door de eigen kleuterjuf, sportouder, monitor,.. Elke deelnemende school verplicht zich ertoe minstens één begeleider te voorzien per 25 kleuters. Deze taak taak kan opgenomen worden door bereidwillige ouders, grootouders of sympathisanten van de school. Maximum 10 groepen per halve dag.

Kostprijs: 

5 euro per kleuter voor een halve dag (minimum 80 kleuters). Indien er minder dan 80 kleuters zijn, wordt een minimumbedrag van 400 euro aangerekend.

Voorwaarden: 

De organisator, school, club,.. zorgt zelf voor de nodige sportaccommodatie (overdekte sporthal of ruimte toegankelijk voor aanhangwagen).